Groot Dwergonisch Mannenkoor

 

 

Drunen, 1 februari 2016

De mannen van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor waren ook in 2016 weer van de partij in de week voorafgaand aan carnaval. Afgelopen zondagmiddag zijn de mannen een gedurfde unieke samenwerking aangegaan met de vrouwen van Pocket Rockit, het dynamische en enthousiast poprockkoor uit Drunen. Een betere tegenpool konden de mannen niet vinden, maar daarom des te uitdagender.

Op deze middag hebben zo’n 350 gasten kunnen genieten van het beste van deze koren. Natuurlijk kon er weer volop meegezongen worden met de liedjes, waarvan de teksten geprojecteerd werden op grote schermen. Het enthousiasme van beide koren met daarbij de bijzondere zangkwaliteiten van vooral  de vrouwelijke stemmen heeft gezorgd voor een zeer sfeervolle en uitermate gezellige mddag.

 

 

  

    
Drunen, 9 februari 2015
 
Dwergonisch meezingfeest groot succes

Met nog 7 nachtjes te gaan tot Carnaval, smaakte het voorproefje dat Het Groot Dwergonisch Mannenkoor afgelopen zondag bij Partycentrum Wijnand van Delft opdiende, naar meer. Minder groot van opzet dan de afgelopen jaren, maar in een even fantastische sfeer werd het toch weer de geweldige opwarmer waarop dit koor kennelijk het patent heeft. Een bijzonder enthousiast publiek zong in de overvolle zaal makkelijk mee met de teksten die op grote schermen werden geprojecteerd. Bekende Nederlandse liedjes, zeker niet perse carnavalsnummers, werden met veel plezier en uit volle borst meegezongen.

Even was het heel druk op het podium toen de mannen met de dames van Om te Janken samen uit hun dak gingen bij de Drunense Operaperettepotpourrie. Ook het repertoire van dit gezelligheidskoor werd vervolgens luid meegezongen dankzij de tekstschermen. Al was de akoestiek niet overal even goed, iedereen stond zichtbaar te genieten. De dames verzorgden de rest van de middag spontaan en enthousiast de backing vocals, zowel voor het Groot Dwergonisch Mannenkoor als voor Niels Kollenburg en Rockin’ Daddy. Deze laatste sloot de middag af met bekende rocksongs uit de jaren vijftig en zestig; en ook die werden luid meegezongen, uit het hoofd…
Dat het een grandioos succes was, schreef ook het Brabants Dagblad op 9 februari 2015: "De sfeer is geweldig, iedereen geniet met volle teugen. De zaal zingt mee, brult mee, neuriet mee. En beweegt mee, op de maat heen en weer. Alsof carnaval inderdaad is begonnen."

                               

         

                                   

Drunen, 3 maart 2014                                     

Jan Hamming ontving nieuw Heusdens lied

Burgemeester Jan Hamming ontving op vrijdag 28 februari 2014 het lied ‘Het Heusdense land’ van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor tijdens Symphonica Dwergonica 2014 in de Evenementenhal van De Voorste Venne.

De mannen van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor organiseerden op donderdag 27 en vrijdag 28 februari hun Nederlandstalig meezingfestijn Symphonica Dwergonica. Een van de nieuwe liedjes die gezongen werden is ‘Het Heusdense land’. Het mannenkoor heeft burgemeester Jan Hamming hoogstpersoonlijk uitgenodigd op deze avond dit lied voor de Heusdense gemeenschap in het algemeen, maar voor de burgemeester in het bijzonder, in ontvangst te nemen. Hamming heeft het lied en de opgenomen cd  graag in ontvangst genomen en uiteraard het lied met de mannen meegezongen.

Het lied is speciaal voor alle Heusdenaren geschreven. Het beschrijft de schoonheid van het Heusdense land, de typische kenmerken van de diverse kernen en de persoonlijkheid van de Heusdenaar. Voor de melodie is gekozen voor ‘Le lac de Connemara’ van componist Michel Sardou. De tekst is van Leo Swaans.

                                    

Voorafgaand aan Symphonica Dwergonica heeft het mannenkoor het lied opgenomen in de studio van Ad Kraamer. Voor de hal van het gemeentehuis is een banner met de tekst aangeboden.

Zie voor de clip en foto's:  www.heusdeninbeeld.nl (rechtsonder: 28 februari ) en www.drunen4you.nl          


 

 

GRANDIOOS GESLAAGD MEEZINGFEEST VIVA DWERGONIA 2013

Ook in 2013 is er een Nederlandstalig meezingfestijn in Drunen gehouden aan de vooravond van carnaval, op donderdag 7 en vrijdag 8 februari 2013. Het Groot Dwergonisch Mannenkoor tekende ook dit keer weer voor de organisatie.

De mannen van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor hebben inmiddels een aardige reputatie in Drunen opgebouwd als het gaat om het organiseren van meezingfeesten. De afgelopen jaren organiseerden zij in totaal drie succesvolle Dwergonische Oevertuures in de evenementenhal van De Voorste Venne in Drunen. In 2012 een uitverkocht Utopia met een kleinschalig meezingfestijn, VIVA DWERGONIA. Op veler verzoek kwam er in 2013 een herhaling, nu met een zitavond op donderdag en een sta-avond op vrijdag.

De ingrediënten waren beide avonden hetzelfde: meezingen met de vele juweeltjes uit de Nederlandstalige muziek, vertolkt door de vijftig mannen van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor. Natuurlijk ontvingen de mannen ook dit keer weer een aantal lokale en regionale gasten op het podium.

 

 

 

 

Zondag 18 november 2012 Benefietoptreden Nuland ten bate van Stichting Hulp Wadduwa (Sri Lanka)

 

 

      

  

zondag 4 november 2012  Korenfestival Loon op Zand

 

        

        

        

 

 

zondag 2 september 2012 Het 15e Liedertafelfestival  'De Meijerij'  's -Hertogenbosch

 

    

      

       

 

 

4 September 2011 Liedertafelfestival 's-Hertogenbosch

 

 

zondag 3 juli 2011 smartlappenfestival in Grave.

De mannen van het GDM waren aanwezig op het 11e smartlappenfestival in de historische straten van Grave. Dankzij onze gastvrouwen Ans en Diet waren we overal keurig op tijd, scheen de zon en konden we ook genieten van de andere aanwezige koren. Hieronder wat sfeerfoto's.
 

 

25 juni  20112  2220222011 HET GROOT DWERGONISCH MANNENKOOR DONEERT € 3000 AAN PINK RIBBON


Op 25 juni kon voorzitter Sjel van der Ven een cheque van € 3000,00 overhandigen aan Maudy van Ommen, hoofd fondsenwerving van Pink Ribbon. Dit bedrag werd bij elkaar gehaald door de levende jukebox die we organiseerden tijdens de 4e Durea Pink Ribbon wandeltocht.
De mannen van het mannenkoor zongen op deze regenachtige zaterdag 31 liedjes die gesponsord waren door vrienden, familieleden, verenigingen en bedrijven.

Het bestuur van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor wil hierbij alle sponsoren danken voor hun bijdrage. Dankzij onze bijdrage leverde deze wandeltocht ongeveer € 30.000 op voor de activiteiten van Pink Ribbon.